Siirry sisältöön

Tietoja

Tämä blogi kuuluu Hämeenlinnan Open Päivitykseen kevättalvella 2012.

Voit seurtata Open Päivitystä blogin ja Facebookin kautta.

Kouluttajien esittelyt (täydentyy pian):

Jarmo Tanskanen

Jarmo Tanskanen, kuvaTässä hankkeessa olen mukana kouluttajana ja Edula-palvelun rakentajana ja osaltani tuottajana. Minulle sattuivat tulemaan ensimmäiset varsinaiset OpenPäivitys koulutukset, joita Annen kanssa edelleen hoidetaan. Olen nyt yrittäjänä Valopissa, jonka kautta teen eOppisen alueen projekteja ja koulutuksia, ylläpidän M-kirjaimella alkavaa oppimisalustaa ja teen audio-visuaalisia sisältöjä (myös mobiiliin). Taustaltani olen DI ja tekniikan lisensiaatti ja tein jo 1990-luvun alussa hyperteksteihin ja -mediaan liittyvää oppimateriaalia. Sieltä asti ole seuranut opetusteknologian hidasta, mutta varmaa nousua ja kehittymistä omassa opetuksessani ja sen kehittämisessä. Sydäntä lähellä ovat hyvät käytänteet ja mielekäs oppiminen. Oma opetusalueeni oli tekniikka Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Mats Rajalakso

Open päivityksen hankkeessa olen mukana kouluttajana. Linkitykseni tähän hankkeeseen tapahtuu Mediamaisterin kautta. Taustaltani olen kielitieteilijä ja ensimmäiset kokemukseni verkko-oppimiseen olen saanut 90-luvun lopulla itse opettaessani teekkareita toisen kotimaisen kielen saloihin. Opettajan urani jälkeen siirryin osaamisen kehittämisen yritykseen, jossa vajaa 10 vuotta koulutin ja konsultoin oppilaitoksien ja yrityksien henkilöstöä verkko-oppimisen saloihin; verkko-oppimisalustoja, sosiaalista mediaa ja verkkopedagogiikka sulassa sovussa. Nykyään työskentelen freelancerina ja yrittäjänä. Toimin lähinnä alihankkijana eri koulutusalan yrityksille. Uusia kiinnostavia aihealueitani, joita pääsääntöiseti nyt koulutan, ovat mobiilioppiminen, some rekrytoinnissa ja työnhaussa sekä eri työelämävalmennukset.

Marianne Malila

kuvaus

Anne Rongas

Open Päivityksen koulutushankkeessa olen koordinaattorin roolissa Suomen eOppimiskeskuksen työntekijänä. Olen kouluttanut opettajia sulauttamaan opetusteknologiaa ja nykynettiä oppimisen tueksi vuodesta 2004 alkaen. Perusfaktoja taustoistani löytyy CV:n tapaisesta, verkkopresenssi blogini ohesta.

Ensimmäisen elämäntyöni olen tehnyt maanviljelijänä (sikoja ja luomuviljaa). Suuren EU-mullistuksen inspiroimana lähdin opin tielle. Aikuiskasvatustieteen ja ope-opintojen jälkeen olin töissä 2001-2010 aineenopettajana ja opona Kotkan lukioissa, enimmäkseen aikuislukiossa (PS, FI, UE, ET, AT, OP). Ensimmäisen opevuoden keväältä alkaen olen tuottanut kaiken opetusaineistoni avoimeen nettiin. Itse paljon etäopiskelleena ja etäopettaneena hyvän verkko-oppimisen etsiminen on edelleen kiinnostuksen kohteeni.
Parhaillaan teen Tampereen yliopiston informaatiotieteen yksikössä gradua nettifasilitoinnista.

Merja Sjöblom

Olen Merja Sjöblom, tieto- ja viestintätekniikan osaamisen ja koulutuksen asiantuntija. Työskentelen tällä hetkellä TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:ssä (www.tieke.fi), taloon olen tullut vuonna 2004. Tehtäviini kuuluu mm. TIEKEn tutkintojen ylläpito- ja kehitystehtävät, verkostoituminen ja yhteistyö oppilaitosten, koulutusorganisaatioiden, yritysten ja julkisen sektorin kanssa.  Teen töitä myös lukuisissa erilaisissa verkostoissa ja projekteissa, jotka liittyvät tieto- ja viestintätekniikkaan, tietotyöhön ja tietoyhteiskuntataitoihin. Tällä hetkellä keskeisimmät ovat eOppimiskeskuksen koordinoimat Open Päivitys (yleissivistävä ja ammatillinen) ja Luoti-hankkeet sekä kansainvälinen VISCED-hanke (http://www.virtualschoolsandcolleges.info/), jossa mm. kartoitetaan virtuaalikouluja, ratkaisuja ja käytäntöjä ympäri maailmaa.

Open Päivitys -hankkeissa yksi TIEKEn tehtävistä on koulutusprosessin seuranta ja arviointi. Tämän tehtävän tiimoilta koulutuksiin osallistuvat tulevat tapaamaan minut vähintään virtuaalisesti, useimmat ihan lähitapaamisissakin.

Ennen TIEKEn tuloani työskentelin lähes kymmenen vuotta tieto- ja viestintätekniikan kouluttajana tehden myös paljon muita koulutuksen ympärille rakentuvia töitä, kuten materiaalia, myyntiä, hallintoa ja verkostoitumista eri sidosryhmien kanssa.

Kaisa Honkonen-Ratinen

Open päivityksessä olen mukana sekä kouluttajana että arviointitiimissä OmaProfiilin kehittäjänä. Olemme HCI Productions Oy:ssä olleet mukana kehittämässä verkko-opettamisen ja verrko-oppimiseen liittyviä käytänteitä yritysmaailmassa ja erityisesti julkishallinnossa 1990-luvulta lähtien. Viime vuosina olen saanut olla mukana useissa hankkeissa tutkimassa eOppimisen vertaistyössä syntyvän aineiston erilaisia laatunäkökulmia. Minua kiinnostaa erityisesti kuinka voimme tuottaa yhdessä oppiaineistoa, millaisia taustavoimia tuotannossa tarvitsemme ja toisaalta millaisia väineitä meidän kannattaa erilaisissa toteutuksissa käyttää ja mistä syystä.

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: